Българо-Казахстанска Търговска Камара

БОЛГАРО-КАЗАХСТАНСКАЯ ТОРГОВАЯ ПАЛАТА

Казахстан иска да работи с български компании от секторите строителство, строителни материали, производство на мебели и интериорен дизайн. Това стана ясно по време на Българо-казахстански бизнес форум, който се провежда днес в Алмати и се откри от зам.-директорът на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Никола Стоянов. Бизнесът от Казахстан очаква активизиране на икономическите отношения между двете страни, обясни Стоянов. За целта трябва да показваме българската продукция на изложения и панаири в азиатската страна. Казахстанските фирми също възнамеряват да посещават подобни събития в България.

Огромен брой български фирми са на две търговски мисии в гр. Алмати, Казахстан до 6 септември 2015 г. Делегацията е съставена от общо 24 компании. Фирмите са от секторите строителство, строителни материали, производство на мебели и интериорен дизайн. Събитието се организира от ИАНМСП, СТИВ Астана, Посолството на България в Казахстан и от Въшнотърговската палата на Казахстан (дъщерна организация на Националната палата на предприемачите на Казахстан).

Българската делегация от двете мисии посети международната специализирана изложбата KazBuild 2015, както и хипермаркет – комплекс Армада, в рамките на което посещение българските-фирми имаха възможност да осъществят полево маркетингово проучване на цените на мебели и строителни материали в Казахстан. Международната специализирана изложба KAZBUILD е най-големият специализиран бизнес форум в региона на Централна Азия за секторите строителство и строителни материали.