Българо-Казахстанска Търговска Камара

БОЛГАРО-КАЗАХСТАНСКАЯ ТОРГОВАЯ ПАЛАТА

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева подписа меморандум за сътрудническо с Андрияна Петкова, председател на Българо-Казахстанската търговска камара. Това съобщиха от пресцентъра на ИАНМСП.
Двете организации ще осъществяват съвместни действия за подпомагане на българският бизнес за работа в Казахстан и в подкрепа на увеличаването на търговския обмен между двете страни. Събитието се проведе в „The Residence“ с над 100 гости, сред които представители на бизнеса и депутатите от Реформаторския блок Борислав Великов, Антони Тренчев и Настимир Ананиев.
„Има огромен потенциал за износ на български стоки и услуги към Казахстан“, подчерта зам.-министърът на икономиката Даниела Визиева. Тя допълни, че бизнесът трябва да погледне към този голям пазар. От своя страна Мариета Захариева заяви, че Агенцията за малки и средни предприятия ще работи усилено за стъпването на български компании на казахстанския пазар. За целта тя разчита и на предприемаческия дух.
Андрияна Петкова обясни, че камарата е получила подкрепата и на казахстанското правителство. Тя се надява много български фирми да намерят партньори в азиатската страна. В нея работят вече над 200 полски компании. Поставили сме си за цел поне 100 български фирми да започнат работа в Казахстан, допълни Петкова.

http://focus-news.net/